Dit vill jag nu
onsdag/torsdag

Hejsan, folk och fä! Hur mår ni? (obs, svara inte på det. Jag bryr mig inte, försökte bara vara artig. Ursäkta mig om jag är väluppfostrad!) Jag mår bra, men med ett obehag från gårdagen som inte riktigt släppt. Tillåt mig berätta om 'et!

Jag gör mig i ordning för jobbet, cyklar dit i motvind, stämplar in, sätter mig och chillar i fikarummet , någon frågar vem jag jobbar för idag - jag svarar cissi. Fem minuter senare kommer cissi in. Nej, det är inte hon som tagit fel på sin lediga dag. Det är jag. Jag var verkligen 100% övertygad om att det var igår jag skulle jobba. Den 21:a, torsdag, skärtorsdag. Men det var onsdag. Här är det första konkreta beviset för min tes som är att jag, Tinika Häggström snart 20 år, börjar bli senil. Slash är senil.

Kvällen var dock väldigt trevlig då vi såg Klungan på Norrlandsoperan. Jag skrattade gott!
Jag hade ett litet awkward moment på toaletten när jag skulle tvätta händerna och tog handdesinfektion som tvål (Var var den riktiga tvålen?!) och kände det som att hela kön kollade på mig och tänkte "lol, vilket tard som tvättar händerna med vatten och handdesinfektion". Så jag pep fram ett "det där var inte tvål". Tystnad. Ingen fattar, för antagligen reagerar ingen på vad jag tvättar händerna med. Jag böjer ned blicken och skyndar mig ut.

Nej, nu måste jag slut å skriv för jag ska snart till jobbet. Jag är fan 99% säker på att jag ska jobba idag.

Umu

Idag har jag bestämt att jag ska söka till universitetet! Spännande. Efter många om och men har jag kommit fram till att jag ska söka en fristående kurs vid umeå universitet. Fråga mig inte vilket ämne, så långt har jag inte kommit än. Fast jag lutar kanske åt idéhistoria 30.0 hp. Kanske.

Igår och idag. Fast mest igår.

Igår jobbade jag 8.00-13.00, och efter jobbet insåg jag till mitt enorma nöje att det var sommar!  Det var bara att gräva fram solstolen som stått och deppat i garaget hela vintern och steka/lapa sol/suga i sig D-vitamin/etc. Sedan lämnade jag även tillbaka shortsen. Jag vet inte vad jag hade förväntat mig, men det gick smärtfritt.

På kvällen hade jag och julia pysselkväll med LisoOo och Miimmi i CC. Eftersom jag gått BoF så fick jag automatiskt en del press på mig (från julia) men jag tror jag lyckades leverera OK!  En sak som jag fortfarande är amazed av är hur generös pysselverkstad de hade! där fanns allt! Kyrkan levererar.

Nu har jag suttit vid datorn alldeles för länge, utan några nämnvärda resultat på universitetsfronten. Jag vill bara att mina böcker ska komma, att den 15:e ska vara förbi och att solen ska kika fram igen. Det är inte så jävla mycket begärt.

Vad jag har been up to på sistone!

Hejsan, alla trogna läsare. Nu ska ni ännu en gång få ta del av det hisnande äventyr som kallas mitt liv!

Av den simpla anledningen "mitt minne är värdelöst" och att jag därför inte kommer ihåg riktigt när jag gjort vad, tänker jag göra en lista!

En lista över vad jag gjort på sistone:
- Ätit halv-åtta-hos-mig-middag, denna gång var det Jullans tur att bju. Så gott. Så trevligt. Så satsande! Hon leder överlägset.
- Ångrat ett Häggströmsköp, shortsen passade inte alls. Det gjorde de visserligen inte när jag köpte dem heller, men jag tänkte väl att de på något magiskt vis skulle göra det när jag kom hem. Jag hade fel. Jag återlämnar dem imorgon.
- Haft ångest inför återlämnandet av shortsen. Jag tycker alltid att det är lite awkward, som att man måste ha en bra ursäkt. Jag kanske kan byta dem..
- Beställt böcker från adlibris.
- Jobbat lite.
- Vänt på dygnet. Lätt gjort. Inte lika lätt att vända tillbakat'.
- Kollat i en (löjlig) kartbok och drömt om Paris. Jag älskar kartor. Jag tror jag har lite asbergers när det kommer till kartor, jag kan fastna i dem hur länge som helst.

Jag var väldigt nära på att skriva "betalat räkningar". Det säger en del om hur mycket vettigt jag gör på dagarna.


Mysteriet är löst! Gåtan är solved!

Först måste jag ge er lite bakgrund. I ungefär ett halvår har någon ringt mig ett par gånger i veckan med ett nummer som jag inte känner igen. Känner jag inte igen ett nummer så blir jag freaked out och svarar inte, och därför har det varit en olöst gåta vem som, så att säga, är på andra sidan. Jag har kollat upp numret på eniro, men utan resultat. Efter att de ringt mig 4 gånger idag, nu senast bara för några minuter sedan, fick jag nog. Nu kanske du tänker grattis, du svarade i din mobiltelefon som en normal människa gör när de vill veta vad personen som ringer vill. Nejdu, jag gick en annan väg. Jag googlat' helt enkelt! Borde jag gjort för länge sedan, för där stod det så tydligt att läsa redan första träffen. The Studio. Såklart. The Studio är säkert jättekul för vissa, men är inte min grej.

Nu när jag vet vilka som antastar min telefon borde saken vara enkel. Nästa gång de ringer svarar jag att jag inte är intresserad (och kanske lägger till att de är sjukt obehagliga och ringer oacceptabelt ofta) så är saken klar. Men nu har det blivit lite utav en fix idé, och jag kan nog inte svara när de ringer. jag har undvikit det så framgångsrikt hittills.

Jag får stå ut. De kommer nog ge upp någon gång. Visst? Visst?!?

Onsdag

Denna onsdag har spenderats med att spendera pengar. Jag drog med mig Sofia på en vild shoppingresa (aka. vi åkte till häggan och fahlgrens). Innan jag for sa pappa åt mig att inte köra i några vattenpölar eftersom bilen var nytvättad. Han sa det på ett sådant sätt att jag aldrig riktigt fattade om han var seriös, men jag gjorde mitt bästa för att undvika pölar. Kände mig ganska löjlig när jag körde slalom på vägarna i två kilometer i timmen.
Jordgubbaaaaaar. På tal om inget.

Update

Hej, bloggen!!

Jag tänkte passa på att informera om att parisresan är bokad. 9-13 maj blir vi borta, så förvänta er många snart-åker-vi-jag-är-så-sjukt-taggad-yahoo-inlägg. Vi har dock inte löst riktigt allt än, som hur vi tar oss hem från stockholm till exempel. Oh well!

Jag har även fått lite jobb framöver, alltid trevligt.

Imorgon tänker jag köpa jordgubbar och låtsas att det är sommar (9,90:- på ica). Kanske lyxar till med en nässpray också, vi får se.

Nu orkar jag inte ordbajsa mer. Godnatt :-)

Förresten, vet någon när blodbussen kommer till crazytown?

hej


Upplagd

När jag ändå håller på att uppdatera som en idiot kan jag slänga in den här bilden.


Ni är inte vackrast i världen, världen är vackrast i er.

Ikväll såg jag Emil Jensen uppträda i här i Crazytown, Nordmaling. Jag hade egentligen inga förväntningar, eftersom jag inte riktigt kände till honom sen innan. Hursomhelst så var det väldigt, väldigt bra. Citat man bara vill... citera, smart humor, fina melodier och tankar bakom alla ord. Väldigt bra!