kekeke

Igår var jag och Mickis på ännu en informationsträff om utlandsstudier. Innan tänkte vi typ att vi skulle få lyssna på utbytesstudenter som pluggat i asien, och deras berättelser och erfarenheter. Men när vi kom dit förstod vi att det var tänkt att vi skulle ~~mingla~~ med utländska utbytesstudenter som just nu pluggar i Umeå. Jag och mickis satte oss vid ett bord och kikade i några broschyrer om koreanska universitet, och fick sällskap av en annan snubbe som också ville plugga i Sydkorea. Efter en liten stund kom  de tre koreanska utbytesstudenterna som vi skulle få ställa frågor till, och det var så roligt när de frågade varför vi ville plugga i korea. The Dude svarade någonting med att han läste nån tekninsk clay/korea är ledande i teknologi/något om starcraft/osv. Vi svarade K-pop/K-drama/Mat :---DDDDDD
 
There are two kinds of people.
 
Det var i alla fall jättekul! Vi lärde oss svordomar på koreanska och lärde ut svordomar på svenska (aka klassikern), fick fangirla över K-pop och koreanska hotties, fick äntligen fråga om man super så mycket i korea som jag hört (det gör man) och bara sitta och prata. Alla andra hade gått när vi gick därifrån (starcraftkillen gick ganska tidigt. tror vi skrämde bort honom..) Det var först efteråt som jag insåg att jag inte ställt seriösa utlandsstudier-frågor, om kurser och clay. OH WELL!
 
Vad lärde jag mig?
- Det känns typ inte helt orimligt att jag får ett utbyte. Totalt var det jag och tre andra som verkade inriktade på Korea. Kina hade typ proppfullt runt sitt bord, och jag kan tänka mig att USA kommer kräva en större lokal. #blessed
- Jag har tydligen ganska bra uttal när jag pratar koreanska? #likeaboss
- Jag tror att inte läsa ett program faktiskt kan vara en fördel när man ska välja kurser. Jag behöver inte välja kurser som ska passa in i mitt program när jag kommer hem, jag kan bara läsa en massa randomskit om jag vill.
- Vi kan ha hittat local guides till #denultimataasienresan2014 De verkade taggade!! :---DDDDDD
 
Gårdagen började jävligt, ahatade typ alla och var sjukt stressad. Men den avslutades så himla bra.
 
Nu måste jag återgå till p-luggandet. L8ter dudez

Om taekwondo och fötter. obs lite äckligt

 
Här är en bild på en tejpad fot. Det kan vem som helst se. Men varför är den tejpad?
 
Igår på taekwondon hade vi ett realtivt högt tempo genom hela träningen, och jag vet inte om det var bristande teknik eller ~ödet~, men jag nötte på min tå såpass att huden sprack och lossnade halvt, lyckligtvis precis i slutet av träningen. Det blödde inte, och i början kändes det knappt. Tydligen har vissa lättare att få sprickor än andra, känner mig såklart väldigt #blessed att jag är en av dem!! :--)
 
Idag införskaffade jag helosan och coach-tejp (typ sporttejp), hoppas kunna förebygga en liknande fadäs i framtiden. De som tränat ett tag reagerade med "åh, har du fått en spricka? Det är så jobbigt. Du har börjat få taekwondofötter!" Tolkar detta som att TRÄNINGEN HAR GETT RESULTAT!!! :---DDDDDDD
 

kdfsbskodbgdobngd

AAAAAAAAAAAAKJNÄLGBNEÄENYE jag har så JÄVLA TRÅKIGT. Jag sitter med en jäääääävla statistikuppgift som ska lämnas in imorgon. Tack och lov är den svåra biten är över, att göra graferna. Såhär vackert och tydligt kan ett diagram se ut om jag är inblandad:
 
Var tvungen att spara den pga exeptionellt misslyckat diagram.
 
Till slut fick jag ändå ihop några jävla diagram som säkert är helt felaktiga, men som åtminstone är bättre än den där saken. Nu återstår att ~dra slutsatser~ och jag vill gråta för det är så tråkigggggggt
 

äofsf'p

Håller i skrivande stund på att koka pasta. Det står 11 minuter på förpackningen, men det har nu gått 14 minuter och pastahelvetet är fortfarande inte färdigt????
 
Idag gjorde jag en riktig jävla klassiker och gick till uni klockan 10 när vi började 13. PGA att jag kollade för slarvigt i schemat. Här är en av de främsta fördelarna med att bo 10 minuter från universitetet, till skillnad från att bo på ett avstånd som är likamed en timme med buss. Det gjorde ju egentligen ingenting, förutom att jag kände mig rätt dum i huvudet. Jag fick ju dessutom en idylliskt vacker höstpromenad~
 
Utlandsstudiesökandet är påbörjat, eller vad man nu ska säga. Jag har varit på en informationsträff och fått veta att det kanske inte är helt kört men holy moly det finns fan inga garantier att få en nominering. I alla fall, jag vet att jag vill till Sydkorea och nu är det egentligen bara att välja vilket universitet och vilka kurser jag vill läsa där. OCH skriva en se-viiiiin-bra motivering för att få extra poäng. Tänk typ ett personligt brev när man söker jobb. Vilket råkar vara mycket svårare än man tänker..? Jag menar, vad vill de höra???! Det finns ju många sätt jag skulle kunna motivera varför utlandsstudier i sydkorea skulle vara det enda rätta, ex lära sig ett språk, kulturupplevelse, nya vänner, utmana sig själv och komma ut umeå-bubblan, kul att plugga (kösdbgdsökjbg), bra för framtida karriär (kjsdbfasökdjbgökgbj) osv osv. Men vilken infallsvinkel är bäst..? Jag måste typ kontakta någon som fått en nominering tidigare.
 
oj, nu måste jag springa

OBS eventuellt jävligt tråkigt inlägg beroende på

Idag var jag och Sandra på ett postkolonialt feministiskt seminarium som hade rubriken Reflektioner kring ras och kolonialism i relation till samer och Sverige. Jag tycker att rasism i Sverige är så inihelvete intressant, för det handlar om så komplexa processer, och problematiska dubbelheter. Och så mycket ren idioti <3
 
"Sverige är inte rasistiskt, Sverige är ju det mest antirasistiska landet :-DDD" kan det låta, men samtidigt så upplever otroligt många människor dagligen att de utsätts för rasism. "Men jag menade inte min kommentar som något rasistiskt, alltså var den heller inte rasistisk. :-DDD"  Med den logiken måste någon känna sig som en/pekas ut som rasist för en handling ska kunna klassas som en rasistisk handling. Med andra ord är det väldigt svårt att lyckas greppa tag om problemet, när ingen är rasist men rasism upplevs dagligen, överallt.
 
Ta uttrycket ras. Innan jag läste B-kursen skulle jag nog aldrig sag ordet ras, framför allt inte i ett akademiskt sammanhang. Detta är inget konstigt, Sverige har ett smutsigt förflutet med rasbiologi och skallmätningar, och ordet har på senare år aktivt tagits bort ur alla lagtexter och andra politiska dokument för att riktigt visa att Sverige is over that bullshit. Det är inte okej att tala om raser, istället talar vi om etnicitet eller varför inte andra kulturer. Men utan begreppet Ras kan vi heller inte kritisera Ras, eller se rasifieringsprocesser för vad de är: ett sätt att kategorisera människor utifrån deras yttre attribut som utseende eller namn. Kategorierna, raserna,  kan ses som tomma kärl som fyllts till brädden med värderingar och egenskaper, förutfattade meningar och idéer om hur dessa människor är, som om det vore något medfött, och vissa egenskaper ses som bättre och andra som sämre. Vips så har vi en rashierarki. Det här är en process som får verkliga konsekvenser för människor som hamnar långt ned i hierarkin. Diskriminering såsom svårigheter att få jobb, att ständigt bli ifrågasatt, eller varför inte bli utvald för "slumpmässig id-kontroll" när hen åker tunnelbana.
 
Använder vi därför etnicitet när vi egentligen borde prata om ras förminskar vi problemet. Vi förminskar frågor att handla om diskriminering när det borde vara frågor om rasism. Men eftersom ras inte talas om, och bara ett fåtal extremister är rasister så blir rasism så problematiskt att motarbeta. Eftersom det inte finns. Det kan ju inte finnas, om raser inte finns. Och det har vi ju bestämt.
 
För Sverige är ju inte rasistiskt, det är ju bannemig det mest antirasistiska landet :-DDDD
 
(hehehehehehehe lol om ni läste all den där osammanhängande skiten. MEN GUD VAD DET ÄR SPÄNNANDE OCH JOBBIGT JDKFSBÖGB)
~~nightblogger out~~

lista pga dåligt minne

Jag har så jääääävla dåligt minne. Nuförtiden har jag en (nästan konstant) känsla av att jag glömt något. Som om jag har en obetald räkning, har glömt betala det jag är skyldig någon (Hojta till i så fall!!!!), eller att jag missat något viktigt. Alternativt en känsla av att jag kommer glömma något. Jag trippelkollar att jag stängt av spisen, och måste alltid tänka efter sjukt länge om jag låste dörren eller inte när jag gick hemifrån.
 
Jag är inte en person som jobbar med almanacka. Jag har verkligen försökt styra upp mig på den punkten, köpt en minikalender på Bokia och skrivit in några saker samt ringat in min födelsedag (som att jag skulle glömma bort DEN??!) Men det blir aldrig att jag får in rutinen att ~föra almanacka~. Däremot är jag ett stort fan av listor. Listor är bra och överskådliga, plus att man får checka av listor = känner sig produktiv. även om det står typ "vakna". (Ibland vill jag verkligen känna mig produktiv, okej?)
 
LISTA PÅ SKIT JAG MÅSTE KIRRA INOM SNAR FRAMTID:
- Läsa avhandling + skriva PM
- Veta vad min uppsats ska handla om
- Söka utlandsstudier (kräver en egen lista........)
- Söka kurser till vårterminen (tårarna)
- Läsa bokklubbs-bok
- Börja spekulera
- ... sen vet jag inte riktigt? Jag har säkert glömt något viktigt????