Dan före doppardan

Nu är det dags att slå in julklapparna och kanske tona håret lite när jag ändå är igång. Den här dagen har jag helt ägnat åt att städa, med ett antal pauser för TV-spel och mysteriet på greveholm. Som det ska vara dagen innan julafton.

Fun fact - vi har inte satt upp granen än. Något säger mig att det inte kommer att bli av över huvudtaget i år.

Knäck

Jag äter knäck och skriver hemtentan samtidigt. En perfekt blandning av heaven and hell!

En vecka försenad uppgift.

Nu ska jag ta mig an hemtentan! Jag har Toblerone. Jag är redo.
funderingar

Jag sitter, när jag verkligen verkligen verkligen borde förbereda mig inför seminarium och skriva hemtenta, och funderar på saker som typ.. framtiden. Det stora ångestmomentet i mitt liv, med andra ord. Kommer det bli program i Umeå eller kanske serietecknande i Malmö? Baaaaaaaaaah, omöjliga val. Jag tror jag skjuter på dem lite...stjärna tänkarpose stjärna

Blandat innehåll

Vad hände med snön? Jag är ingen snö-lover, men när den byts ut mot livsfarlig ishalka och vattenpölar så tar jag nog hellre snön. Jag blev varnad innan jag gick ut i morse men höll såklart ändå på att halka 500 gånger innan jag kommit till bussen.

Idag är det lucia! Jag lyckades faktiskt se ett luciatåg som traskade förbi i hum-huset medan jag väntade på min föreläsning. Mycket trevligt! Allt som fattades var lite glögg.

Efter föreläsningen (som bland annat handlade om häxprocesser - varför är jag typ sjukligt intresserad av det fenomenet?) tog jag och
F-word bussen till stan och uträttade lite ärenden.

Jag har nu införskaffat hårfärg som inte är röd. Ja, nu lägger jag redhead på hyllan ett tag, det var en trevlig tid men håret fick lida. Jag kommer förmodligen gå tillbaka till rött när mitt hår återhämtat sig, men tills dess kör vi på brunt.


Förberedelser

Såhär två veckor innan jul är det hög tid att börja julstäda och pynta. Det är så rörigt överallt att jag inte riktigt vet var jag ska börja.

Förresten, är någon sugen att handla julklappar i veckan, typ tisdag eller onsdag kanske? I år ska jag köpa awesome klappar, slå in dem fint och skriva julklappsrim. Detta kommer bli en ambitiös jul.

Nu - städning.Ps. jag älskar coca-colas gamla julreklamer, de ingjuter verkligen 100% obehag. Ds.

Bilder

Vad hände? Jag hade så stora ambitioner att när jag äntligen köper en kamera så kommer bloggen vara överfull med bilder. Man behöver inte scrolla länge innan man insett att det inte riktigt blev som jag hoppats. Därför, och tack vare påtryckningar från folk, tänkte jag lägga upp några random bilder från Thailand. Jag har tagit så jävla mycket bilder att de som hamnar här kommer vara oredigerade och osammanhängande. Learn to love it, freaks!Banana-pancake med nutella och cocos. Typ det godaste!Jag skulle demonstrera hur sjukt stora ölflaskorna var, Mikaela tyckte det bäst om jag höll upp den mot huvudet. Tur att jag kunde se normal ut ;o)Urgröpt ananas med ris och kyckling, jag kan inte komma över hur gott detta var! Och pluspoäng för att den var sjukt estetiskt tilltalande!En liten krabat. Det var ödlor överallt, så himla söta.Street-dawgs-puppies-cute.Khao LakMinnesplats för tsunamin, man kunde läsa fakta om händelsen och se bilder. En bit bort låg en polisbåt som blivit ditburen av vågen, typ två kilometer från havet.Marknadsmat aka så SJUKT billigt och gott! Jag trotsade alla uppmaningar och köpte ett kycklingspett som dessutom inte var nygrillat. Jag mådde bra och det var a little piece of heaven on a stick.En huuuuge eremitkräfta. Äcklig och coooolElefanteeeeeer!Apa!En annan apaaa! Jag vill ha en apa.En utsikt.

Vi snorklade och vem hittade vi om inte Nemo himself! Här är en väldigt fin bild på mig, om jag får säga det själv!I Phuket. Jag tror aldrig att jag har svettats så mycket som jag gjorde den dagen. Jag kände mig som melt-man - med kraften att smeeeltaaa!!!Phuket FantaSea, ett flådigt ställe som gav mig lite smärtor i hjärtat:1 - Det var väldigt PKDjuren, exempelvis de utrotningshotade vita tigrarna (ovan) hade stora ytor att röra sig på som mycket liknar deras fria miljö. Ett vardagsrumsstort, kalt akvarium. Yeey!

Nu orkar jag inte lägga upp fler!

Helg

Den här helgen har varit väldig trevlig. I fredags, efter en hel dag av att lyssna på bokredovisningar, åkte Jag, Julia, Lisa, Mimmi och Amanda på Impro Club och skrattade tills det kändes som att kinderna skulle spricka. Sedan skuggteatern började hålla till på Ålidhem och man inte längre kunde köpa biljetter i dörren, och framför allt eftersom jag ett tag alltid jobbade de kvällar som impron var, så har jag inte lyckats passa in en improvisationsteater på säkert ett år. Men änt-li-gen styrde vi upp och for. Underbara tider!

Lördagen spenderades i Hörnefors med LJA - Lilla Julafton. Vi åt fabulous mat som Julia hade tagit med, åt julgodis, cheesecake, drack glögg, jämförde olika julmustar (spendrups bryggeri vann) delade ut julklappar, sjöng och hade det allmänt trevligt! Sedan var det väl inte jättekul att missa bussen och stå utanför Hörnefors Resecentrum i en timma i väntan på skjuts..

Naturligtvis glömde jag kameran hemma i all stress, så bilder bjuder jag inte på. ;o)

kan man bara... wing it?

Nu är det ju så tokigt att jag inte börjat med någon av uppgifterna (hemtenta, bokredovisning/skriftlig analys) som ska vara klara i slutet av veckan. Jag skyller ifrån mig! Det är jetlag eller något som hindrat mig från att ta tag i det. Egentligen är det bara min bristande sjävdiciplin.................... :'(((((((

Jag borde inte få ha tillgång till internet just nu.